MAFSAL ROMATİZMASI
1- Sarımsağı döğmeli kağıda nohut kadar delik açmalı dizin (herhangi mafsalın) sağ veya soluna kağıdı yapıştırmalı delik üzerine doğulmuş sanmsağı koyup bağlamak, sarımsak cildi deler. Burdan sarı sular akar akıntı kesilince yaTa ilaçlanır. Şifası görülür.
2- Kekik kaynatılıp yemeklerden sonra içilir. Romatizmaya faydalı olduğu gibi, hazmı kolaylaştırır, iştah açar kam temizler.
3- Limon 10 adet Aspirin 10 adet Konyak 1 adet Şeker 1 kilo
Limonlar iyice yıkanır. Kabukları ile ufak ufak doğranır. Cam veya emaye bir kap içine konur. Ağzı kapatılır. Günde bir iki kere yoğurulur. (el ile) Bir hafta sonra aspirinler döğü-lûp ilave edilir. Bir hafta da bu şekilde yoğrulur. Sonra konyak ilave edilir. Bir hafta yoğurulur. Nihayet şeker ilave edilir. Yine bir hafta yoğurulur. Hafta sonu sıkılıp süzülür. Şişelere konur Sabah kahvaltısından önce bir bardak içilir. Midesi rahatsız olanlar kahvaltıdan sonra veya akşam yatarken birer fincan iç-melidir. Hastalığın derecesine göre bir hafta veya bir ay devam edilir. Mafsal romatizmasına ve romatizmalara şifalıdır Gum-ınüzde halk arasında çokça kullanılan bir ilaçtır.

0 yorum:

 
Top