AYAK PİŞİĞİ
Fazla terleme neticesi ayak parmaklarının altı ve araları pişer. Deri açılır, daha fazlası yürümeyi zorlaştırır. Hatta acı verir. Şu ilaçlarla tedavi etmelidir.
1- Ayaklan her akşam deniz suyu ile veya tuzlu su ile banyo etmeli banyoda 15 dakika bekletmelidir. Pişik fazla ise günde 3-5 kere banyo edilir.
2- Ayak altlarına ve parmak aralarına kına yakmalıdır.
3- Menengiç ağacının yapraklan kaynatılıp ayaklar bu su içerisinde 15 dakika tutulur.
4- Parmak aralanna ve altına talk pudrası ile toz kınayı karıştırıp serpmelı (sürmeli) faydası görülür.

2 yorum:

Adsız dedi ki... 23 Aralık 2010 22:56

benimde pişik sorunum var. doktor bu konuda yapılacak fazla bir şey olmadığını ayak yapımın terlemeye müsait olduğu için durmadan önlem almam gerektiğini belirtti. kullandığım terlemeyi önleyen ilaçlar işe yarıyor ama kullanmadığım 2 gün içerisinde ayaklarım kötü kokuyor. bahsettiğiniz 4. madde için talk pudrası kullanımının çözüm olabileceği ancak uzun vadede deri gözeneklerini tıkayacağından kist oluşma ihtimalinin olduğunu belirrti.

Adsız dedi ki... 23 Aralık 2010 22:58

benimde pişik sorunum var. doktor bu konuda yapılacak fazla bir şey olmadığını ayak yapımın terlemeye müsait olduğu için durmadan önlem almam gerektiğini belirtti. kullandığım terlemeyi önleyen ilaçlar işe yarıyor ama kullanmadığım 2 gün içerisinde ayaklarım kötü kokuyor. bahsettiğiniz 4. madde için talk pudrası kullanımının çözüm olabileceği ancak uzun vadede deri gözeneklerini tıkayacağından kist oluşabileceğini söyledi. şu an geçici çözüm olarak sprey kulanıyorum. umarım bahsettiğiniz önlemler derdime çözüm olur.

 
Top