SİĞİL
Bilhassa daha çok elin üst kısmında görülen siğil, bazen kısa zamanda etrafa sıçrayarak elin üst kısmını dolduran sert kabarcıklardır. Bunun için bazıları manevi tedavi şekline gitmişlerdir. Ocak denilen kimseler, incir çubuğunu okuyarak bıçakla çenter, güneşli bir yere asar veya dama atarlar, çubuk kuruyunca siğiller kaybolur. Bunu çoğumuz görmüşüzdür. Bazıları arpa ile bazıları toprak ile okurlar. Eski hekimler ise şu ilaçlan kullanmışlardır.
1- Siğiller üzerine günde 3-5 kere zaç ruhu sürülür.
2- Siğiller üzerine günde üç kere kibrit suyu sürülür. Siğilleri kökünden yok eder. Kibrit suyu günümüzde kullanılmıyor.
3- Sünnetlüce otu çöpleri ile birlikte iyice doğulur. Ağırlığının iki misli süzme balı ağır ateşte kıvama getirmeli. Ateşten indirip toz haline getirilen sünnetlüce otunu bal ile karıştır-malı, akşamlan yatarken ceviz kadar yemeli.
4- İncir yaprağı koparıhr, sütü siğil üzerine damlatılır. Günde 3-4 kere yapmalıdır,
5- Sarımsağı dögmeli, siğil üzerine koyup bağlamah, sag-Lam cildi tahriş etmesin diye bir kâğıda siğil kadar delik açılır Delik siğilin üzerine gelecek kadar delik açılır. Delik siğilin üzerine gelecek şekilde önce kağıt konur. Onun üzerine sarımsak konur ve bağlanır.

0 yorum:

 
Top