İKTİDARSIZLIK
Erkeğin cinsiyet organının (kamışın) cima (cinsi münasebet) edebilecek duruma gelmemesi yani sertleşmemesi haline iktidarsızlık deniliyor. Eski hekimler buna adem-i iktidar (iktidarsızlık) derlerdi. Eski hekimler iktidarsızlığın sebebini Şöyle tarif etmişlerdir. İktidarsızlık önce iki kışıma ayrılır. Bin
ruhi (ps,kolojik) sebeplerden, diğeri ise fiziki sebeplerdendir. Fiziki iktidaıUgm çeşitli sebepler, olduğu söylenir. Bu se-bepleri şöyle özetlemişlerdir:
A- Dimağın Zafiyeti:
Cima (cinsi münasebete) iştah olmaması halıdır. Tedavisi dimağı kuvvetlendirmektir. Bunun için şu ilaçlar tavsiye edilmiştir.
1- üd-ı hindiyi tûtsu yapmalı buna birkaç gün devam etmeli.
2- Buruna çöreotu enfiyesi çekmelidir. Çöreotu bahsine
bakınız
3- Karabaş otunun üzerindeki mavi çiçekleri toplayıp gölgede kurulmalı, dögerek veya avuç içinde ovalayarak toz haline getirmeli enfiye gibi günde birkaç kere buruna çekmelidir. Veya sigara gibi sanp içmelidir.
B- Kalbin Zafiyeti:
Bunun alâmeti adem-i hareket yani alâtı tenasuliyenin (erkeklik organının) hareketsizliğidir. Bunu gidermek için kalbi kuvvetlendirmek gerekir.Şu ilaçları tavsiye etmişlerdir:
1- Ogulotu şerbetini sabah akşam birer bardak içmelidir. (Şerbetler bahsine bakınız.)
2- Karabaş otu kaynatılıp içilir, 20 gram karabaş otu 1 litre suda kaynatılır. Sabah akşam ılık ılık birer bardak içilir.
3- 10 gram tarçın 10 gram karanfil bir litre suda kaynatılıp, sabah akşam birer fincan veya birer çay bardağı içilir.
C- Zeker (Erkeklik Organı) Ve Hayaların Zafiyeti:
Bunun da üç sebebi vardır. Sırasıyla şöyledir.
1- Uzun süre cima etmemekten (cinsi münasebette bulunmamaktan) olur. Misal olarak emzikli bir kadının çocuğunu bir kaç gün emzirmemesi halinde sütünün çekilmesi gibi ken
(jini buna hazırlamak için eşi ile ve arzu ile oynaması gerekir. Kısa zamanda iktidarın geldiği görülür. Ayrıca macunlar bahsine bakınız.
2- Pek sık cima etmekten olur. Bu gibiler cinsi münasebette bulunsalar da zevk almazlar. Zira bunların menisi barutun ateş alması gibi hemen boşalır. Bu kimselerde tatminsizlik ve ruhi bir seks açlığı görülür. Bu hastalık da bel gevşekliğidir. Tedavisi mümkündür. Havlıcan şerbeti içmeye devam etmelidir. Ayrıca bel gevşekliği bahsinde yazılı ilaçlar kullanılabilir.
3- Bazı kimseler de cinsi münasebette bulunur. Bunlarda da bel gevşekliği olmakla beraber meni acı acı gelir. Bunların bel gevşekliği tedavi edilebilir. Fakat çocuğu olmaz. Yani menisi acı acı gelen kimsenin çocuğu olmaz.
D- Meninin Az Olması:
Cima iştahı olduğu halde ve bel gevşekliği de olmadığı halde meninin az oluşu hatta yok denecek kadar az oluşu halidir. Bu kimselerde de tatminsizlik olur. Bunların tedavisi de mümkündür. Şöyle ki:
1- Antep fıstığı 50 gram Havlıcan 45 gram Zencefil 60 gram Süzmebal 150 gram
Bu eczalar iyice döğülür. Bal ile karıştırılır. Sabahları aç karnına ve akşam yatarken beşer gram yemeli. Havlican dö-ğülmezse 200 gram su ile ağır ateşte kaynatılır. Suyun yarısından çoğu uçunca indirip diğer eczalara karıştırılır. Sabah akşam sekiz'er gram yenir.
2- Teksiri meni (meniyi çoğaltmak) macunlar bahsine bakınız.
NOT: iktidarsızlık için Macunlar bahsine bakınız.
Kadınlar için Kadınlarda iktidarsızlık bahsine bakınız

0 yorum:

 
Top