İDRAR TUTUKLUĞU (İdrar Zorluğu)
Mesanede idrar olduğu halde idrar dışan çıkanlamazsa;
1- 3 gram karanfili iyice dögmeli, bir bardak papatya suyu ile içmelidır idrarı söker.
2- Süzme bal 2 çorba kaşığı Çöreotu 1 çorba kaşığı Su 2 bardak
hepsi beraber kaynatılır. Suyun bir bardağı uçunca indirip dik ılık ıçmelidir 10-15 dakika sonra bol idrar verir. Önce idrar kırnuzi gel.r. İkinci gün aynı tertip ilaç yine içilir. İdrar normal renkte gelir. Bu tedaviye 2-4 gün devam edilirse şifa bulur

3- Kabukları temizlenmiş 10 gram hıyar tohumu iyice dö-gûlür. Buna bir gram kına ilave edilip papatya suyu ile içilir.
4- Çöğen kökünü iyice dögmeli ve elemeli. Ağırlığı kadar toz şeker ilave etmeli ve iyice kanştırmalı, akşam yatarken bir çay bardağı su ile bir tatlı kaşığı bu tozdan içmelidir.
5- Mısır püskülü 30 gram Ayrık kökü 30 gram Kiraz sapı 20 gram Arpa 50 gram
Su 2 litre
Bu eczalar beraber kaynatılıp süzülür. Günde 3-5 su bardağı içilir- Birkaç gün devam edilir, idrar söker. İltihabı giderir ve kum döker.
6- Bakla tohumu ekmeli çıkan bakla fideleri 40-50 cm. yükselince toprak seviyesinden 8-10 cm. yükseklikten kesme-li üst tarafını atmalı. Kalan kısmını topraktan çıkarmalı soğuk su ile yıkayıp kurutmak. Kızgın saç üzerinde kahverengi oluncaya kadar kavurmalı. Havanda döğmeli. Aynı ağırlıkta günlük döğmeli her ikisini karıştırıp cezvede (şekerli veya sade) kahve gibi pişirip 4-5 fincan içmelidir. İdrar tutukluğunu giderir ve idrar yolundaki taşı düşürür. Buna bir hafta devam etmelidir.
7- 25 gram maydanoz bir litre suda kaynatılır. Sabah, öğle ve akşam birer çay bardağı içilir, idrar söker.
8- Kabuklarından ayıklanmış 10 gram hıyar tohumu ve üç gram çöreotu ayrı ayrı döğülür. Bir bardak su ile her ikisi birden içilir. Birkaç gün devam etmelidir.
9-15 gram papatya bir litre suda kaynatılıp sabah akşam 1 bardak içmeli.
10- Atkuyruğu otu (ekli ot) Ekuisetum arvenis denilen bitkiden 30-40 gramını bir litre suda kaynatmak, sabah aç karnına ve akşam yatarken birer bardak içmelidir.
11- 20 gram rezene (Raziyane) tohumu bir litre suda kay
natıhp sabah aç karnına ve akşam yatarken birer bardak içilir.
12- 60-100 gram ayı üzümü bir litre suda kaynatılır. S», bah, öğle birer çay bardağı içilir.
13- 15 gram anason bir litre suda kaynatılmalı, günde üç dön bardak içilir.
14- Kara turpu rendelemeli akşam yatarken yarım fincan zeytinyağı içine bir fincan turp suyu koyup içmelidir. İdrar söker, taş ve kum döker.

0 yorum:

 
Top