Cima (Cinsi münasebet) esnasında tez boşalma yani meninin pek çabuk gelmesi halidir. Eski hekimler buna sür'at-i inzal derlerdi. Bu hal her iki tarafın tatminsizliğine sebep olur. Hastalığın daha çok psikolojik olduğu sanılmaktadır. Sinir sisteminin tedavisi, ruhu tedavi ve aşağıdaki zikrolunan ilaçlar kullanılmaktadır. Bu ilaçlarla tedavi olanlar çoktur.
1- Basbase 20 gram, ak günlük 20 gram. Bu eczalan iyice döğüp karıştırmah akşamları 3-4 gramı ılık su ile içilmelidir. Bu tedaviye bir müddet devam etmelidir.
2- Çöreotu 100 gram Rezene tohumu 70 gram Damla sakızı 40 gram Sinameki 40 gram Zencefif -40 gram Süzme bal 750 gram
Bu eczalan iyice döğüp bal ile karıştırmah. Bu macuıulu
sabah aç karnına ve akşam yatma vakti ceviz büyüklüğünde yemelidir. Buna bir müddet devam edilirse bel gevşekliğini tedavi eder. iktidarı kuvvetlendirir. , 3- Nöbet şekeri 200 gram İ Havlican 110 gram ; Kitre 105 gram İ Su 7 kilo I Süzme bal 250 gram
Kitre ve havlican su ile kaynatılır. Suyun iki kilosu uçunca indirip süzmeli. Şeker veya bal ilave edilip bir taşım kaynatılır, indirmeli sabah ve akşam yemeklerden evvel birer bardak içmeli. ilaç bitinceye kadar (12-14 gün kadar) devam etmelidir.
4- Havlican 40 gram ;
Anason 10 gram i
Kitre 8 gram Şeker 50 gram
Havlican, anason ve kitre 15 bardak suda kaynatılır. Su-, yun üç bardağı uçunca indirip süzülür. Şeker ilave edilip bir ] taşım kaynatılır. Yemeklerden önce sabah, akşam birer bardak içilir.
5- Demirdikeni otu 20 gram
Hindistan cevizi (küçük) 15 gram
Ispanak tohumu 20 gram
Sümbül hindi. 10 gram
Tarçın 45 gram
Süzme bal 200 gram Bu eczalar dögülüp bal ile karıştırılarak macun yapılır.

0 yorum:

 
Top