KADINLARDA İKTİDARSIZLIK
Genç veya j aslı kadınlarda iktidarsızlık daha doğrusu isteksizlik halini tedavi ve eski haline gelmesi için şu ilaçlar yapılır:
1- Kaynanadili (hind inciri - opuntia ficus india) denilen kaktüs cinsinden olan bu bitkinin etli yapraklarından (boğumlan) ona büyüklükte üç adet (2 kilo kadar) alınır. Üzerindeki dikenleri temizlenir. Cam veya porselen veya emaye bir kap içine doğranır. Üzerini örtecek kadar su konur. 3-5 gün bekletilir. Tahta kaşık veya tahta havaneli ile ezilir. Bu sudan günde üç kere birer bardak içilir. Birkaç gün devam edilirse faydası görülür.
2- Kaynana dili denilen bitkinin etli yapraklarından (bo-gum-ları) dört adet alınır. Üzerindeki dikenler temizlenir. Rendelenir kâfi miktar su ilâve edilip ağır ateşte kaynatılır. Dibi tutmaması için tahta kaşıkla ara sıra karıştırılır. İndirilir. Soğuyunca kavanoza konur. Şehvetten kesilen kadına yemeklerden önce birer çorba kaşığı yedirilir. Birkaç gün devam ederse kadın genç haline döner. Bu macun zafiyet geçiren kadın ve erkeklere de ayrıca şifadır.
3- Yaşı ilerlediği için veya genç olup da iktidarsız olan ka
iktidara getirmek için iki gram iğde çiçeğini taze veya ku-' ir jçine koyup yese ve buna birkaç gün devam etse iktidara gelir.
4- Akırıkarha (ud-ül kahr) su içine konur. 12 saat bekletilir Bu su ile taharet eden kadın şehvete gelir.

0 yorum:

 
Top