Baş ağrısının pek çok sebepleri vardır. Sebebim bulup ona göre ilaç alınması gerekir. Eskiden şu ilaçlar baş ağrısında kullanılmıştır.
1- Sinameki 35 gram Akgünlük 30 gram Damla sakızı 30 gram Şeker 35 gram
Bu eczaları iyice dögmeli birbirine karıştırmalı akşam yatarken 7 gram içmelidir. Mide ve barsaklardaki gazı pekliği ülser ağrısını ve soğuk algınlığını vücuttan ve hatta kemiklerden çıkarır iktidara da faydalıdır.
2- Karanfili döğüp enfiye ile karıştırıp günde 2-3 kere buruna çekmeli. Dimağ! temizler, baş ağrısını giderir.
3- 15 gram papatyayı bir litre suda kaynatıp şekerli veya
şekersiz olarak sabah akşam birer bardak içmeli. Omuz, göğüs ve baş ağrısını giderir.
4- Defne tohumlarını iyice döğmeli bal üe karıştırıp sabah aç karnına ve akşam yatarken ceviz kadar yemelidir. 5 adet defne tohumu iki tatlı kaşığı bal ile bir doz olarak hesaplanır.
5- Kadınlar defne tohumu ile defne yaprağını bir miktar su ile iyice kaynatmalı. Bu su ile kınayı karıp (karıştırıp) başına sürmeli baş ağrısına iyi gelir.
6- 50 gram kediotu 1 litre suda kaynatılıp sabah, akşam l'er su bardağı içilir. Asabi başağrısmı giderir.
7- Yerminesi (ververine) yapraklarından 20 gram, 1 litre suda haşlanıp sabah-akşam birer fincan içilirse asabi baş ağrısına iyi gelir.
8- Sabah-akşam tok kamına l'er çorba kaşığı veya yarımşar fincan nane suyu içilirse baş ağrısına iyi gelir. (Nane suyu bahsine bakınız.)

YARIM BAŞAĞRISI
1- Bir fincan sade kahve içmelidir. Veya yanm fincan sade kahve içine yarım limon sıkıp içmelidir. Baş ve yarım baş ağrısına iyi gelir.
2- Yarım baş ağrısı sıcaktan ileri gelmiş ise, nohut kadar kâfuruyu yarım fincan gülsuyu içinde eritmeli ve burun deliklerine pamukla sürmelidir.
3- 1 litre suda 40 gram biberiye kaynatıp günde üç bardak tok karnına içmelidir veya 30 gram biberiye 5 gram papatya bir litre suda kaynatılıp yemeklerden sonra birer bardak içmelidir

0 yorum:

 
Top