FELÇ
Halk arasında inme veya nüzul denilen bu hastalığın tedavisi mümkündür Eski hekimlerin kullandıkları ilaçlardan bir kaçı şunlardır
1- Felçli yerler lâzâlar) çoreotu yağı ile iyice ogulur. Cilt yağı emınceye kadar masaja devam edilir. Buna bir kaç gün devam edilirse, hafif felçleri tedavi eder.
2- Hafif felç ve yuz felci (buna şoför hastalığı da diyorlar) karabiber yağı ile felçli yüz veya âzâlar masaj yapılır. Birkaç gun devam edilir. Çok tecrübe edildi.
3- Felçli hastaya pelin şurubu içirmeli, diğer yağlı masajları da ihmal etmemeli.
4- Hastaya günde 3-5 gram temizlenmiş üzerlik tohumu içırmehdir. Üzerlik tohumunu ağzına alır. Kâfi miktar su ile yutar. Yağlı masaja devam eder.
5- Felcin en iyi ilacı akırıkarha yağıdır. Akınkarha yağı ile felçli âzâlar iyice ogulur. Ayrıca gayet ince doğulmuş akırıkarha toz olarak masajdan sonra felçli yerlere serpilir. Kısa zamanda şifa bulur. Her çeşit felce şifalıdır.
iNOT: Felçli hastayı kusturmada fayda vardır. Mide ve vücutta biriken balgamın çıkması gerekir. Bunun için bal içine
tuz koyup hastaya yedirmeli ve hastayı kusturmah. Hasta kusunca o gün katiyen su ve meşrubat içmemelidir. Fazla susuzluk çekerse pelin şurubu içebilir. Bunu da kustuktan en az iki saat sonra içebilir.
6- Zencefil kabaca doğulur. Zeytinyağı ile kaynatılır. Felçli azalar bu yag ile oğularak masaj yapılırsa şifası görülür.

0 yorum:

 
Top